ANASAYFA

RESTAURANT

ŞEF

MENU

KARİYER

ALBÜM

iLETiŞiM


TR | ENG

POSTMODERN BİR RÜYA: OKKA



Restaurateur akımının Türkiye’deki temsilcisi Tolga Atalay, 2000’lerde dünyayı saran modern etnik mutfak konseptine 2004’de güçlü bir üye eklemek istemesiyle Okka kafalardaki ilk şeklini almış. Bu postmodern dokunuşun çıkış noktası ise kebap. Keşif peşinde Türkiye coğrafyasında uğramadık nokta bırakmayan şef Atalay, kebabın İmparatorluk döneminde ağırlığını koyan 22 farklı kültürel zenginliğin harmanlandığı bir mutfak olduğunu anlar. Mekân ismini Osmanlı’nın gıda satışında kullandığı ağırlık biriminden alır; 1 okka 1283 grama ve nice deyişe eşittir. Bir fikirden araştırmaya, bir isimden mekâna verilen bu adres, tam da Atalay’ın hayal ettiği gibi modern ama oryantal, ruh sahibi ama göz yormayan formuyla şehrin en iddialı ve samimi durağı. Okka sofralarına taşınan lezzetler ise en iyi malzemelerle hayat bulmuş, geleneksele selam verirken küreseli yakalayan tatlar, Atalay için ise gerçeğe bürünmüş bir rüya...