ANASAYFA

RESTAURANT

ŞEF

MENU

KARİYER

ALBÜM

İLETİŞİM


TR | ENG

ŞEF OLMAK İÇİN DOĞMAK




1971 Amasya doğumlu Tolga Atalay’ın mutfakla imtihanı 17 yaşında başlamış. Sonrasında Lozan Otelcilik ve Glion okullarında yiyecek&içecek yüksek lisansı ve mutfak sanatlarını bitirdi. 24 yaşında ‘executive chef’ olan Atalay, 27 yaşında danışmanlık firmasını kurmuş. Bugüne kadar 120’nin üzerinde restoranın konseptini kurgulayan Atalay, Türkiye’nin klasikleri arasına giren pek çok mekânın da yaratıcısı. Mutfaktan isme, hikâyesinden dekoruna bir mekânın her detayına odaklanan Atalay’ın 2000’lerde başlayan Okka hayalinin köklerinde dedesinin memleketi Malatya ve babasının 32 yıllık Gaziantep geçmişi yatıyor. Dünya otelcilik trendlerini belirleyen W zincirinin İstanbul adresinde executive chef olan lezzet avcısı, bugüne dek hazırladığı televizyon programlarıyla popüler mutfak kültürünün ünlü bir yüzü.